[...] razem podgotować i wychodzi z tego taka ala zupka, zależy jak dużo wody wyparuje, nie dość, ze pożywne i fajne składowo , mięso przygotowane w zdrowszej formie niż ciągłe smażenie itp. to na dodatek jest ono mega chrupkie i takie jakby w formie gulaszu, kurczak rozpada się w ustach, a jak go gotuje samego to z reguły jest znacznie twardszy i [...]
[...] 1 szt . > czym zastapic ?(czym do jedzenia?) II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) . 150g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, [...]
[...] . > czym zastapic ?(czym do jedzenia?) warzywa II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) . 150g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać [...]
KomandOficer - najlepiej gotować lub piec, smażenie na końcu. Krótkie smażenie na oliwie, długie na smalcu. Sory za jeszcze jedno pytanie, ale dzięki temu pytaniu już będę wszystko wiedział. Czyli gotowanie do 100 stopni a smażenie do 180 stopni lecz gotowanie lepsze. Ale żeby ugotować to na czym? tzn. kroje fileta z kurczaka, wrzucam na patelnie [...]
Ja ostatnio słyszałem, że długie smażenie (a do takiego zalicza się smażenie piersi z kurczaka) na oliwie z oliwek może być rakotwórcze, dlatego teraz zmieniłem na smalec :)
Ja ostatnio słyszałem, że długie smażenie (a do takiego zalicza się smażenie piersi z kurczaka) na oliwie z oliwek może być rakotwórcze, dlatego teraz zmieniłem na smalec :) A były jakieś badania o tym chętnie bym przeczytał , i nie mówie żenawet jakby tak pisało to bym uwierzył bo ostatnio widze że jest moda na mówienie że wszystko jest [...]
Sroda, godzina 13. Kolano juz zdaje sie byc ok, nie musze juz nawet kustykac. Zobaczymy wieczorem na treningu. Dzis zrobilem placki z piersi kurczaka z tego przepisu. W wersji lajt oczywiscie: - cycek - 3 jajka - ser zolty 80 g - szczypiorek 40 g - troche tabasco, sol, przyprawa do kurczaka z kamis Wyszlo swietne, ale ledwo sie w tluszczach [...]
[...] 1 szt . > czym zastapic ?(czym do jedzenia?) II, III, IV posiłek (WĘGLOWODANY, BIAŁKO) . 150g chudego mięsa z grilla lub gotowanego, pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, [...]
Mam pytanie. Smażę kurczaka na jednej łyżce oliwy, ale mam go bardzo dużo, powiedzmy ponad 1kg (chcę sobie resztę zamrozić, żeby nie robić go po kilka razy w tygodniu) i smażę go na 4 razy. Czy zdrowe jest smażenie takiej ilości kurczaka na jednej porcji oliwy?
Dieta ogólnie wygląda ok. Możesz początkowo podbić trochę węgle, a obniżyć białko i tłuszcz. b-2;t-1;w-2. Tak mniej wiecej będzie się to przedstawiało. Przy Twojej wadze, wzroście i wieku /tu mamy podobnie/ Twój BMR Wynosi ok 2200kcal. Zważywszy na to, iż teraz nie masz praktycznie żadnego ruchu to 2500kcal będzie dobrym wyborem, ale przy siłce [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać [...]
153045 Witam. Mam 19 lat, waże 70kg, mój cel to masa. Na siłownie chodzę pare miesięcy i ulożyłem sobie dietę. 7.30 Mleko + płatki DUŻO KCAL MA TU BYC WIĘC NIE OSZCZĘDZAJ NA TYM, DOBRZE BY BYŁO JKAKBYS MAKROPODZIAŁ ZROBIŁ 10.00 Gainer Mega Mass(80g) z mlekiem (250ml) OK 12.00 Ser biały(100g) + Ryż(50g) RYŻ DAWAJ BRĄZOWY 14.30 Pierś z [...]
[...] było mi znaleźć do tej pory odzpowiedź. Czy jesli smażę na oleju kokosowym lub smalcu to tłuszcze te są wchłaniane przez produkt który zmażymy? Jeśli tak to jak liczyć ilość tłuszczu wchłanianą przez np. pierś z kurczaka? I jeszcze jedno, czy smażenie na smalcu wpływa na smak smażonego mięsa? Zmieniony przez - Giniuu w dniu 2010-05-02 15:20:29
[...] treningu oprócz jabłka zjadłem banana i nektarynke. Kuraka na porcje było po 250g. Pokrojony, przyprawiony kurczak: http://photoupload.pl/images/2012/10/10/38ETi.jpg Poranne smażenie: http://photoupload.pl/images/2012/10/10/sOplW.jpg Dodatki do kurczaka: http://photoupload.pl/images/2012/10/10/4OBH2.jpg Przedtreningowy: [...]
co do uzupelniania omega-3 suplem to jak kolega wyzej-jak najbardziej na tak, jesli sa braki. jesli chodzi o przygotowywanie piersi z kurczaka to wg mnie najprostszym sposobem(ja osobiscie tak robie) jest krojenie kurczaka na male kawaleczki i smazenie go na patelni teflonowej bez jakiegokolwiek tluszczu. nie potrzebujemy tu jakiejs super wysokiej [...]
[...] dodac lyzeczke oliwy i na pewno bedzie lepiej smakowalo nie wiem czy się zrozumieliśmy nie chodzi mi o dodawanie do już przygotowanej potrawy , ale o smarowanie np. piersi kurczaka oliwą , lub marynata na bazie oliwy i potem smażenie tego a czy smażenie na patelni też jest ok z oliwą- pomijając oczywiste gorsze walory żywieniowe i ryzyko raka ;)
[...] posiłek tak szybko ? Większość badań ( nielicznych ) udowadnia że jeśli chodzi można nawet kilka godzin po zjeść posiłek zbilansowany w celu regeneracji proanabolicznej czy smażenie np. kurczaka na oliwie z oliwek jest zdrowe ? generalnie smażenie nie jest zdrowe ale można smażyć tak Istotny jest tutaj czas Wysłało się niechcący bez drugiego [...]
[...] (wprawdzie DHA i EPA z nich będzie niewiele ale jednak). Do smażenia używamy oleju rzepakowego (głównie tłuszcze nasycone) lub oliwy z oliwek jeśli to jest krótkie smażenie np. jajka. Co do tłustych mięs to jednak lubimy głównie kurczaka i indyka, raz w tygodniu jakaś polędwica wołowa. Co do owoców to staram się nie przekraczać tej [...]
[...] i czerwona - 2 puszki kukurydzy - Majonez ( winiary !) Jak zrobić. Makaron pokruszyć i zalać wrzącą wodą tak aby napęłczniał 2 - 3 szklanki wody i przykryć. Teraz smażenie Kurczaka smażysz na tłuszczu z zupek chińskich i troszkę dodaj naturalnego oleju. Potem wszystkie przyprawy z zupek chinskich nakładasz na kurczaka. Makaron po [...]